Dag 1, Aankomst Los Angeles
65 F/ 18 C, 26 Mijl/ 42 Km

Na een uur vertraging te hebben gehad bij aanvang van de vlucht, zijn we toch nog redelijk op tijd aangekomen op LA international airport (16:00 locale tijd).
Nadat we door de douane waren gekomen, zijn we zo snel mogelijk naar buiten gegaan en een bus van de autoverhuur maatschappij opgezocht. Want we wilde natuurlijk zo snel mogelijk onze auto uitzoeken ?.
Helaas werd het geen Crysler 300 (zoals Mark graag wou), maar een Cadillac STS V8. Ook geen straf om in te rijden!
Omdat we allebei nog redelijk wakker waren, en we toch nog wat wouden doen die avond, zijn we naar Santa Monica beach gereden. Het was een beetje bewolkt, en de zon was al ondergegaan, maar het was toch wel even lekker om nog buiten te wandelen langs het strand en over de pier.
Helaas was er weinig meer te doen, dus zijn we niet al te lang gebleven.
Na een paar boodschapjes te hebben gedaan , zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we een deel van de route van dag 2 uitgestippeld. Om 21:30 zijn we heerlijk gaan slapen, omdat we tegen die tijd, toch allebei wel behoorlijk moe waren (we waren dan ook al meer als 24 uur wakker).

Dag 2, Los Angeles
65 F/ 18 C, 56 Mijl/ 90 Km

We waren beide de vorige nacht erg snel in slaap gevallen, maar na 4 uurtjes werden we alweer wakker…
We dacht eigenlijk dat het al bijna morgen was, maar helaas…, een jetlag dus ?.
Uiteindelijk zijn we toch nog weer even in slaap gevallen, en om 6 uur zijn we maar opgestaan, om ons rustig te douchen etc. Na een ontbijtje bij “Denny’s”, zijn we op weg gegaan naar Melrose avenue. Leuk om doorheen te rijden, maar niet echt heel bijzonder. Daarna zijn we doorgegaan naar Beverly Hills en Bel Air. Hier hebben we op erg leuke kronkelige weggetjes tussen de villa’s door gereden, in de bergen.
Toen op naar Rodeo Drive. We hebben geen bekende mensen gespot, maar wel een paar leuke/ dure winkels en natuurlijk dure auto’s gezien. Uiteraard kon een bezoek aan de walk of fame in Hollywood niet ontbreken.
We hebben niet de hele walk of fame afgelopen, want dat werd toch wel behoorlijk lang!
Als laatste zijn we naar het Griffith Observatery gegaan, boven op de heuvels van Beverly Hills/ Bell Air.
Hier heb je een prachtig uitzicht over de heuvel met het Hollywood Sign, en ook een mooi uitzicht over een groot deel van Los Angeles. Helaas was het erg bewolkt (en volgens mij hing er ook veel smog boven de stad), waardoor het uitzicht niet al te ver was. Maar toch een mooie plek die we niet hadden willen missen.
Omdat we allebei toch wel erg moe werden rond een uur of vier, zijn we terug gegaan naar het hotel, om voor de volgende dag vast een kleine planning te maken.

Dag 3, San Diego/ Seaworld
75 F/ 24 C, 140 Mijl/ 225 Km

Omdat we wederom lekker vroeg wakker waren, zijn we op tijd vertrokken naar San Diego.
Dat was ook wel nodig, want we hadden nog een paar andere tassen nodig voor onze kleding e.d.
Het bleek namelijk dat onze auto eigenlijk toch nog te klein is, want er passen niet eens 3 koffers in de kofferbak….
Nadat we bij JC Penny’s een tassenset hadden gekocht, zijn we snel verder gegaan naar San Diego, waar we om een uur of twaalf aankwamen bij Seaworld.
Hier hebben we tot ongeveer half 4 rond gelopen, en van alles bekeken. Toen was het eindelijk tijd om het water in te gaan, en samen met de dolfijnen te spelen. Dit was helemaal te gek (zie foto’s op de site!!).
Het was natuurlijk veel te snel voorbij! Toen we klaar waren was het park zowat uitgestorven, en zijn we op weg gegaan naar ons hotel. Onderweg hebben hadden we een prachtig uitzicht over de baai van San Diego. Jammer dat we hier maar één dagje geweest zijn!

Dag 4, Palm Springs
100 F/ 38 C, 245 Mijl/ 394 Km

Eerst hebben de man van de receptie in het hotel, blij gemaakt met onze overgebleven koffer die dus niet meer in de auto paste ?. We zijn toen lekker gaan ontbijten in het hotel, en zijn daarna op weg gegaan naar Palm Springs.
De tomtom stuurde ons op weg via de snelweg, maar ons boekje van het reisbureau gaf toch een andere route aan.
We hebben toen besloten om, om te keren en toch de route uit het boekje te volgen (binnendoor route).
Dit hadden we zeker niet willen missen, echt een prachtige omgeving (veel beter als een snelweg natuurlijk).
Met elke mijl dat we dichterbij Palm Springs kwamen, ging de temperatuur steeds maar verder omhoog.
In San Diego was het nog zo’n 20 C, toen we in Palm Springs waren, was het al 38 C (wel even wennen dus).
Zo’n half uur voordat we bij Palm Springs waren, hebben we nog op een schitterend uitkijkpunt gestaan (Coachella Vally Vista Point). Hier kon je echt goed zien dat Palm Springs dus daadwerkelijk een oase in een grote woestijn is.
Na ingecheckt te hebben in het hotel, hadden we besloten om naar het “Dessert Hill Premium Outlet Center” te gaan. Hier hebben we wat leuke kleding gekocht, maar we hebben ons goed ingehouden hoor ?.
Vanavond zijn we naar een heerlijk steakhouse restaurant (LG’s Prime Steakhouse) geweest. Eenmaal daar bleek dat dit restaurant verkozen was tot Amerika’s beste Prime Steakhouse van 2008! En inderdaad, de steak was echt SUPER lekker! Onze magen zijn dus weer goed gevuld voor vandaag, en het wordt tijd dat we snel weer ons bed op gaan zoeken, want morgen hebben we een lange rit voor de boeg naar Phoenix/ Scottsdale.

Dag 5, Palm Springs – Scottsdale
103 F/ 39 C, 344 Mijl/ 554 Km

Vandaag een lange reis van 7-8 uur voor de boeg (zonder enige uitstapjes onderweg!).
Toch hebben we besloten om het Joshua Tree National Park te bezoeken.
Uiteindelijk een goede keuze, want dit was erg indrukwekkend. Zo ver je kon zien hele velden vol met Joshua Trees, en dan te bedenken dat sommige van deze planten al meer dan 900 jaar oud zijn!
Niet alleen de bomen waren indrukwekkend, maar zeker ook de rest van het landschap. Vooral de grote opeengestapelde rotsen waren kolosaal en erg mooi om te zien en te fotograferen.
Aan het begin van de middag hebben we het park verlaten en zijn we verder gereden naar Phoenix/ Scottsdale.
Dit was nog een rit van zo’n 5-6 uur over de snelweg. Maar zelfs op de snelweg, kan je nog van de landschappen en de mooie uitzichten genieten.
Rond een uur of vijf zijn we in het hotel aangekomen, en hebben we de avond afgesloten met een etentje bij restaurant “Red Lobster” (hier wou Mark graag een keertje eten ?, en het was voor herhaling vatbaar).

Dag 6, Scottsdale – Tuscon
100F/ 38 C , 280 Mijl/ 450 Km

In het boekje van het reisbureau, stond voor dag 6 een dagje Scottsdale/ Phoenix ingepland.
Omdat ons dit niet echt wat leek, hebben we besloten om wat verder naar het zuiden te rijden en daar het Saguaro National Park, nabij Tuscon te bezoeken. Een prachtig park met enorme cactussen.
We zijn toen rond 9 uur in de auto gestapt, en kwamen rond een uur of 12 aan bij het visitors center van het park.
Na een paar keer fout te zijn gereden (het was een beetje slecht aangegeven), vonden we eindelijk de onverharde weg die ons per auto door het park zou leiden. Er waren ook behoorlijk wat hikingtrails, hiervan hebben we er maar één voor een deel bewandeld. Dit omdat het héél erg warm was op het midden van de dag (104 F/ 40 C).
Op dit wandelpad hebben we nog een paar leuke/ interessante dieren gezien. Onder andere een “cicada” (een grote soort vlieg die een heel hoog geluid produceert), een aantal hagedissen en veel verschillende soorten vogels.
Na een uurtje of twee zijn we weer richting Scottsdale vertrokken.
We hebben zojuist lekker ons buikje vol gegeten in een heerlijk Italiaans restaurant ?, en gaan zo lekker weer ons bed opzoeken.

Dag 7, Sedona
96 F/ 36 C, 169 Mijl/ 272 Km

Rond kwart voor acht zijn we vertrokken richting Sedona.
Onderweg hebben we veel mooie vergezichten gezien, maar helaas was er weinig tot geen plek om te stoppen en foto’s te maken.
Wel hebben we kleine stukjes vanuit de auto gefilmd.
Rond 10:15 kwamen we aan in Sedona, en zijn toen eerst naar een vistors center gegaan om wat meer informatie te verkrijgen.
Hier hebben we een kaart van Sedona gekregen met alle bekende rotsformaties. Deze routes hebben we vervolgens bijna allemaal bezocht.
We hebben een paar hikingtrails bewandeld, waar we onder andere een zeer mooi uitzicht hadden over “Cathedral Rock” en “Bell Rock”etc.
Rond half zes waren we weer in het hotel, en hebben we besloten een tip uit ons (geweldige) ANWB reisboekje op te volgen, en zijn we lekker gaan eten bij “Cowboy Club Grill & Spirits”.

Dag 8, Grand Canyon
87 F/ 31 C, 180 Mijl/ 290 Km

Vanochtend zijn we via de Oak Creek Canyon richting de Grand Canyon vertrokken.
Een schitterende weg, met mooie uitzichten op de rode rotsformaties van Sedona. Dit bleek zelfs één van de top 5 mooiste wegen van Amerika te zijn.
Van de rode rotsen kwamen we terecht in een groen bosachtig landschap. Naar mate we dichterbij de Grand Canyon kwamen, hadden we eigenlijk wel verwacht om in een meer bergachtig landschap over te gaan. Niet was minder waar, het bleef relatief vlak….
Eenmaal het Nationale Park ingereden te zijn, vingen we langzaam maar zeker steeds meer glimpen op van de gigantische canyon.
Bij het eerste uitkijkpunt zijn we gestopt, en hebben we de adembenemende Grand Canyon bekeken.
Alles was vlak, en dan ineens zo’n groot “gat” in de aarde… adembenemend!
We hadden er veel over gelezen en gezien, maar in het echt is het met geen pen/ foto te beschrijven.
We konden niet al te lang blijven, want ik (Nathalie) had een helikoptervlucht over de Grand Canyon geboekt.
Helaas waaide het te hard, en waren alle vluchten voor de middag gecancelled. Omdat ik dit niet wou missen hebben we een nieuwe boeking voor morgen vroeg gemaakt. Omdat dit dus een beetje in het water viel, hebben we besloten om de Desert View drive af te rijden (de oost kant van de South Rim).
Na zojuist een hapje te hebben gegeten zijn we vanavond vroeg naar het hotel gegaan, en duiken we zo ons bed in.
Morgen hebben we namelijk een lange dag voor de boeg, want we zijn van plan om de zonsopkomst (05:11) te gaan bekijken bij “Mathers Point”.

We hebben van beide dagen weer veel mooie foto’s gemaakt, maar deze zijn nog niet half zo mooi als dat het hier in werkelijkheid is.

Dag 9, Grand Canyon
75 F/ 24 C, 47 Mijl/ 75 Km

Vandaag zijn we erg vroeg opgestaan (4:45) om de zonsopgang over de Grand Canyon te bekijken.
We zijn hiervoor naar Mathers Point gereden, zo’n 15 rijden van ons hotel.
Het was zeker de moeite waard om hiervoor zo vroeg op te staan. Het was werkelijk prachtig.
Om 6 uur zijn we terug gegaan naar ons hotel, en hebben daar voortreffelijk gegeten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.
Daarna op naar het vliegveld, om een tweede poging voor de helikoptervlucht te wagen.
Gelukkig waaide het ’s ochtend niet zo hard, en zijn we rond 8 uur opgestegen richting de Grand Canyon.
De vlucht duurde maar een half uur, en dat was eigenlijk veel te snel voorbij. Want ook dit was weer prachtig om te zien ?
Als we hier ooit nog een keer heen gaan ga ik zeker een vlucht van 45-60 minuten maken, want dit was eigenlijk veel te kort.
Na weer geland te zijn, zijn we vertrokken naar de West Rim.
Hier zijn we gestart met een hikingtrail, Bright Angel Trail genaamd. Hier zijn we gedeeltelijk in de canyon afgedaald, voor 1,5 mijl.
De afdaling duurde ongeveer anderhalf uur (met veel foto stops), totdat we bij de eerste “resting place” aankwamen.
Hier hebben we besloten om aan de terugreis te beginnen, aangezien we op de heenweg al genoeg hijgende en puffende mensen tegen kwamen, die bezig waren met de terugweg naar boven. Dat de terugweg erg zwaar is, kwamen wij ook al snel achter. Normaal gesproken doe je er 2x zo lang over om naar boven te komen. Wij hebben al puffend en steunend toch nog redelijk snel gedaan. We waren na zo’n twee uur na vertrek van het rustpunt weer boven.
Ondanks onze vermoeide benen, was deze tocht zeker de moeite waard! Hier krijg je weer een heel ander beeld van de canyon.
Rond een uur of twee waren we weer terug in ons hotel, en hebben we even een middagje rustig aan gedaan (we waren er ook al erg vroeg uit!).
Na heerlijk te hebben gegeten in het hotel, zijn we nog een keer terug gegaan naar Mathers Point om ook de zonsondergang mee te maken.
Eveneens een ervaring die we niet hadden willen missen, echt adembenemend.

Dag 10, Monument Valley
75 F/ 24 C, 185 Mijl/ 396 Km

Om kwart over acht zijn we vertrokken richting Monument Valley.
Onderweg kwamen we langs “Camerons Trading Post”, waar we native american sieraden, kunstwerken etc. hebben bekeken.
Overigens heb je lang de gehele route naar Monument Valley allemaal kleine (gammele) kraampjes waar je eveneens dit soort spulletje kan kopen.
Rond twee uur kwamen we aan in “Monument Valley Tribal Park”.
We hadden besloten om een guided tour te volgen, omdat deze op plekken komt waar je zelf niet met de auto mag komen.
Daarnaast adviseren ze ten zeerste om de gewone route ook niet met een personenauto te rijden, omdat het allemaal onverharde wegen zijn.
Eenmaal aangekomen hadden we geluk, en konden we meteen in één van de jeeps stappen om mee te gaan met de tour.
Toen we aan het rijden waren begrepen we ook dat ze adviseren om niet zelf te rijden. Het was een héél erg hobbelige zandweg!
Onderweg zijn we op een aantal hele mooie uitkijkpunten gestopt waar we een uitleg kregen van de verschillende rotsformaties.
Na zo’n 3 uur waren we weer terug van deze prachtige tocht.
Met het eind van deze dag zijn we al weer op de helft van onze vakantie. Het gaat echt veel te snel!
Maar goed, morgen op naar Page en Lake Powell.

Dag 11, Page/ Lake Powell
85 F/ 29 C, 126 Mijl/ 203 Km

We zijn deze ochtend vroeg vertrokken richting Page.
De reden hiervoor was dat we heel graag een tour wilden boeken voor de Antelope canyon. Het werd namelijk aangeraden deze tour van te voren te boeken, en dat hadden wij niet gedaan…. Eenmaal aangekomen in Page, hadden we bij de tweede aanbieder van de tour al geluk, ze hadden nog net twee plaatsen vrij op de 2 ½ uur durende “photography tour”. Hierbij heb je wat meer tijd voor het maken van de foto’s.
Op weg naar de canyon werd duidelijk waarom je de tocht alleen met een begeleidende tour guide kan maken. Het zand was erg mul, en zelfs de truck van de tour guide kwam een keer vast te zitten.
Het wordt een beetje saai…., maar ook dit natuurwonder was weer prachtig om te zien! De gids zorgde er telkens voor dat de kleine en smalle ruimtes in de canyon vrij werden gemaakt van alle bezoekers, zodat er mooie foto’s gemaakt konden worden. Hier hebben we dan ook erg veel foto’s geschoten (ruim 200!)
Rond een uur of één waren we terug van de tour, en besloten we naar Horseshoe bend te gaan, een ronding in de Colorado River, dat de vorm heeft van een hoefijzer. Je moest ongeveer een kilometer wandelen om de rivier te bekijken, maar dit was zeker de moeite waarde (ondank dat het erg warm was!).
De rivier was prachtig gekleurd in allerlei blauw-, geel- en groentinten.
Helaas was er niet genoeg tijd meer om Lake Powell te bekijken. Misschien kunnen we dat een volgende keer doen als we hier nog eens terugkomen…

Dag 12, Bryce Canyon
79 F/ 26 C, 200 Mijl/ 322 Km

We zijn vanochtend rond een uur of zeven opgestaan, en om kwart voor acht vertrokken richting Bryce Canyon.
Om half één (lokale tijd in Utah, 1 uur later als de overige staten waar we geweest zijn) kwamen we aan bij Bryce Canyon.
We hebben deze middag alle uitkijkpunten in het zuidelijke deel van het park bekeken, en voor de rest lekker rustig aan gedaan.
Je kan je werkelijk niet voorstellen dat alles hier is gevormd door erosie van water en wind. Echt bizar, maar natuurlijk weer erg mooi!
Tegen het eind van de middag hebben we ingecheckt in het motel. Dit was tot nu toe wel de minst mooie kamer (een beetje armoedig), maar goed we zullen hier toch niet veel tijd doorbrengen ?.

Dag 13, Bryce Canyon
80 F/ 27 C, 102 Mijl/ 164 Km

Vandaag hebben we een leuke dag voor de boeg… We gaan paardrijden!
Vanaf ongeveer half negen tot twaalf uur ’s middags hebben we de meest noordelijke kant van Bryce Canyon bezocht.
We hadden eigenlijk verwacht dat we in het hoofdgedeelte van Bryce zouden komen, waar we tussen alle rotsformatie door zouden rijden.
Helaas was dit niet het geval, dan hadden we namelijk bij een andere organisatie de rit moeten boeken.
Maar ondanks dat, was het nog een buitengewoon mooie rit door het bos, naar een top van één van de bergen.
Hier hadden we een prachtig uitzicht op de “Four Corners” (het kruispunt waar 4 staten bij elkaar komen), de bossen die Bryce omringen en ook voor deel op Bryce Canyon zelf (met de “Hoodoo’s”, de spitse rotsformatie).
We hebben zelfs bomen gezien van meer dan 3000 jaar oud (deze groeien maar 1cm elke 100 jaar!)
In de middag hebben we nog een hikingtrail (Navajo Loop bij Sunset Point) bewandeld tussen de rotsformaties door. Werkelijk prachtig, maar je helaas moesten we ook weer de bult op… (puffend en steunend ?)
’S Avonds hebben we nog even de zonsondergang bekeken bij Sunset Point en Sunrise Point, en rond kwart voor tien waren we weer terug bij het motel.

Dag 14, Zion
110 F/ 43 C, 84 Mijl/ 135 Km

Vanochtend zijn we rond acht uur vertrokken richting Zion National Park.
De weg naar het park toe, was al bijzonder mooi, en we kregen steeds meer glimpen van het park en zijn mooie rotsformaties te zien.
Om een uur of elf kwamen we aan bij het visitor center en hebben we de shuttle bus genomen naar het uiterste eind van het park.
Hier hebben we onze eerste hikingtrail bewandeld (“Riverside Walk”), langs de Virgin River.
Toen we terug kwamen was het al behoorlijk warm, en hadden we ook wel een beetje honger gekregen.
We zijn toen bij Zion Lodge (volgens mij het enige hotel in het park) uitgestapt en hebben we onder een grote boom (in de schaduw) lekker gegeten.
Toen we even lekker aan het uitrusten waren, kwam er ook nog een ranger langs die een leuke verhaal vertelde over het ontstaan van het park.
Nadat hij klaar was met zijn verhaal, zijn we aan onze tweede wandeling begonnen, naar de “Emerald Pools” (waterval).
Na zo’n 20 minuten lopen waren we bij de eerste watervallen aangekomen. Helaas waren de twee watervallen niet zo heel groot, maar toch was het mooi om te zien, van welke hoogte het water naar beneden kwam. Je kon zelf achter/ onder de waterval heen lopen.

Na deze wandeling zijn we naar het hotel gegaan. Want we kunnen nu wel merken dat we sneller moe beginnen te worden (door al het vroege opstaan, vele lopen en laat naar bed gaan).

De twee weken zitten er nu al weer op, het gaat echt veel te snel!
Maar goed, we gaan nog even volop genieten van de laatste week.

Dag 15, Las Vegas
104 F/ 40C, 98 Mijl/ 158Km

Vandaag hebben we een beetje uitgeslapen en zijn we rond 9 uur vertrokken richting Las Vegas, waar we om 12 uur aankwamen.
Na ingecheckt te hebben in ons hotel (Luxor), moesten we de weg vinden naar onze hotelkamer…
Al een hele opgave op zich, want het was best groot… ?
Mark had begrepen dat we op de derde etage zaten, hij was al helemaal blij dat we niet boven in die grote pyramide zaten.
Maar toen we goed op de kaart van het hotel keken zaten we op de 17e verdieping! Daar was Mark niet zo blij mee…
Toen we eindelijk de juiste lift hadden gevonden en boven waren hadden we wel een mooie kijk op de eerste verdieping van het hotel met diverse shops, entertainment etc. (natuurlijk allemaal in Egyptische stijl).
Om twee uur zijn we naar buiten gegaan om “de Strip” te gaan verkennen. We zijn tot het Belaggio Hotel gelopen (ongeveer midden op de Strip).
Na de mooie fonteinshow daar te hebben bekeken zijn we terug gelopen naar het hotel.
Het was echt bedrukkend warm, en dat werd alleen maar erger daar de vele auto’s die er rijden en nog eens extra veel warmte afgeven.
We waren dan ook erg blij toen we weer in ons lekker koele hotel aankwamen.
Na een hapje te hebben gegeten in het hotel, zijn we natuurlijk even gaan gokken ?. Want wat is Vegas zonder een gokje te wagen….
Mark heeft vanavond bijna de hele avond aan de blackjack tafel gezeten. Het ging even goed en we waren aan de winnende hand, maar uiteindelijk toch alles weer verloren…. Maar goed hij heeft wel de hele avond lekker “gratis” Heineken kunnen drinken dus hij was helemaal gelukkig ?.

Dag 16, Las Vegas
106 F/ 41C, – Mijl/ – Km

Voor vandaag hadden we een rustig dagje gepland. We hebben de ochtend en de middag besteed in het casino van het hotel.
Helaas weer alleen maar geld opgemaakt en niets gewonnen.
Tegen de avond hebben we nog een wandeling gemaakt over de Strip. We hebben toen een kijkje genomen in “The Venetian” en “Ceasars Palace”.
We dachten dat ons hotel al groot was, nou deze twee waren nog véél groter!
Op onze weg terug naar het hotel hebben we ook nog bij het Bellagio hotel naar de fonteinen show gekeken. Toch weer een heel ander gezicht zo ’s avonds (in het donker) dan ’s middags. Om een of half één waren we terug in het hotel, en hebben we lekker gaan slapen.

Dag 17, Death Valley
116 F/ 47C, 299 Mijl/ 481Km

Deze ochtend zijn we eerst naar de Hooverdam gegaan. We konden er niet zo heel veel van zien, daarvoor hadden we een tour moeten maken.
Maar daar hadden we niet zo heel veel tijd voor. Rond 10 uur zijn we op weg gegaan naar Death Valley.
Om kwart voor twee kwamen we aan bij het visitors center.
Onze airco stond vandaag op een graad of 30C, buiten was de temperatuur dan ook al opgelopen naar 114 F/ 46C!
We zijn toen als eerste naar “Zabriskies Point” gereden, en uitkijkpunt over de apart zandheuvels van het park.
Daarna door naar “Dantes Vieuw”, waar je een goed overzicht had over de vlaktes van Death Valley.
Als laatste hebben we de “Artist Drive” genomen. En mooie weg lang een aantal kleurrijke bergen.
Een mooie weg, maar hier hebben we zelf 120 F/ 49,5C gemeten!!
Om half vijf hebben we ingecheckt in het hotel. Om half tien was het buiten nog steeds 107F/ 42C

Dag 18, Yosemite
90 F/32 C, 349 Mijl/561 Km

Om negen uur zijn we vertrokken richting Yosemite National Park, en om één uur kwamen we aan bij de oostelijke ingang van het park (over de Tioga Pas).
Het was nog een behoorlijke rit naar het midden van het park waar het visitors center zat. Hier kwamen we namelijk pas rond een uur of vijf aan.
Na daar wat rond gekeken te hebben zijn we op weg gegaan naar ons hotel. Hier kwamen we rond een uur of half acht aan.
Vandaag hebben we voornamelijk in de auto gezeten, maar hebben toch al een glimp op kunnen vangen van dit mooie park.

Dag 19, Yosemite
100 F/ 38 C, 145 Mijl/233 Km

Vanochtend zijn we om acht uur vertrokken richting het park, waar we als eerste Mariposa Grove hebben bezocht.
Dit is een woud met reusachtige bomen van duizenden jaren oud. Sommige bomen hebben wel een omtrek van 24 meter. Erg indrukwekkend!!
Hierna zijn we doorgegaan naar Yosemite Valley waar we tegen een uur of twee de “Misty Trail” zijn gaan bewandelen.
Dit was een erg stijl pad naar de voet van een grote waterval. Dit water dondert zo hard naar beneden dat er allemaal mist ontstaat, vandaar de naam “Misty Trail”. Op de terugweg naar beneden begon het behoorlijk te regenen. Hierdoor hebben we maar besloten om terug te gaan naar het hotel.
Erg jammer! Want we hadden nog veel meer dingen op ons lijstje staan om te bekijken, maar het zag er niet naar uit dat het nog beter zou worden.
Zeker een plek om nog een keer naar terug te gaan, want we hebben hier nog lang niet alles gezien, wat we wilden zien!

Dag 20, San Francisco
61 F/ 16 C, 268 Mijl/ 431 Km

Na een beetje uit te hebben geslapen, zijn we vandaag vertrokken richting San Francisco, onze eindbestemming van deze reis…
Hier kwamen we rond een uur of één aan in het hotel. Omdat het hier erg moeilijk en duur is om je auto te parkeren, hebben we besloten gebruik te maken van het openbaar vervoer. Eerst zijn we naar Union Square gegaan om een hapje te eten. Daarna wouden we eigenlijk graag met een cable car mee, maar die bleken die dag in reparatie te zijn. Toen zijn we maar met de metro naar Pier 39 en Fishermans Warf gegaan.
Hier hebben we lekker wat rond gewandeld, winkeltjes bekeken, en natuurlijk vis gegeten in een restaurant met een mooi uitzicht over de zeeleeuwen kolonie van Pier 39.

Dag 21, San Francisco
54 F/12 C, 13 Mijl/21 Km

Vanochtend zijn we eerst naar Lombard Street gereden, de “bochtigste” straat in San Francisco.
Rond elf uur zijn we richting de Golden Gate Bridge gereden. Helaas was het erg mistig, en hebben we niet zo heel veel mooie foto’s kunnen maken.
Maar goed we hadden dit ook niet wilen missen. We zijn terug gegaan naar het hotel om de auto weg te brengen, en zijn daarna weer naar Union Square gereden met de bus. Van hier uit zijn we in een Cable Car gestapt. Hier zijn we een paar keer met mee gereden, en zijn toen een stukje door de stad gewandeld. Hier hebben we onder andere het Financial District en North Beach bekeken.
Om vier uur waren we terug in het hotel. We hebben toen typisch Japans gegeten (“Shabu Shabu”) in ons hotel (in Japantown).
Hierna hebben we alle koffers ingepakt voor de terugreis.